2013.12.03.
23:00

Írta: vállalkozóblog

Alkalmazások vállalkozó szelleműeknek - 1. Wunderlist

Mindenkinek - akár vállalkozó, akár nem - rengeteg kisebb-nagyobb feladata, tennivalója van. Így vagyok ezzel én is, és mivel hajlamos vagyok arra, hogy egy-két feladatot elfelejtsek (ezek általában akkor jutnak csak eszembe, amikor valakinek be kéne számolnom az elkészültükről), régóta próbálok különböző segédeszközöket használni, hogy emlékeztessem önmagam és valamelyes rendszert varázsoljak a mindennapi tennivalóim számára.

Eleinte próbálkoztam analóg megoldásokkal is (apró, közepes és hatalmas jegyzetfüzetek, cetlik tömkelege, stb.), de végül arra jutottam, hogy a tökéletes megoldás csak valamilyen digitális eszköz lehet.

wunderlist-icon.jpg

Így találtam rá egyik kedvenc alkalmazásomra, a Wunderlist-re. A Wunderlist alapvetően egy klasszikus "to-do" lista alkalmazás, mégis kiemelkedik a számtalan hasonló eszköz közül. Hogy miért? Mert kényelmes, szép és nagyon multiplatform. Az online felületen kívül van Windows, valamint Mac kliense is, de megtalálható Androidos és iOS-es változata is.

task_details.jpg
A Wunderlist személyreszabhatósága az egyik legfőbb erőssége. Létrehozhatunk saját elnevezésű listákat, ezeken belül pedig végtelen számú tennivalót. A tennivalóknak lehetnek al-tennivalói, adhatunk hozzájuk megjegyzéseket, a fizetős Pro változatban pedig fájlokat is csatolhatunk.

A Wunderlist nem csak praktikus, nagyon szép is. A program hangulatát meghatározó hátteret 16 különböző kép közül választhatjuk ki, ez a beállítás (a teendőinkkel és listáinkkal együtt) azonnal szinkronizálódik az összes eszközünkre.
wunderlist_bgchange.jpg

Azon túl, hogy a személyes feladatainkat jól rendszerezhetjük vele, a Wunderlist kiválóan alkalmas a közös munkára is. Néhány kattintással megoszthatunk egy listát ismerőseinkkel, ezután a megosztott listát közösen szerkeszthetjük, adhatunk hozzá vagy pipálhatunk ki teendőket, és mindig láthatjuk, a többiek hogyan haladnak a saját feladataikkal.
invite.jpg

Összességében a Wunderlist egy kiváló, ugyanakkor egyszerűen használható alkalmazás, ami szerintem nem hiányozhat egy vállalkozó, alkalmazott, főállású anya vagy tevékeny nyugdíjas laptopjáról, telefonjáról és tabletjéről sem.

Szólj hozzá!

Címkék: alkalmazás task manager Android Windows iOS Mac To-do

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr15673892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása