2013.12.11.
09:32

Írta: vállalkozóblog

30 nap, a Pentagon listái és egy hajléktalan programozó

A mai posztban olyan érdekes, szórakoztató vagy tanulságos cikkeket, blogposztokat, videókat vagy olvasnivalókat ajánlok, amik így vagy úgy hasznára válhatnak minden vállalkozó kedvű olvasómnak. Ha találtál egy érdekes cikket, amit szeretnél másokkal is megosztani, küldd el nekem a varosban.blog.hu@gmail.com címre!

30 nap újdonság

Mindannyian vágyunk arra, hogy izgalmas, érdekes életet éljünk, hogy új dolgokat ismerjünk meg, ez része annak, ami emberré tesz bennünket. Aztán ahogy haladunk a karrierünkkel, építjük az életünket, az érdekesség egyre hátrébb szorul a listán, míg az anyagi biztonság, a családalapítás és a társadalmi pozíció egyre előrébb. De ki mondta, hogy nem élhetünk érdekesen akár akkor is, ha mondjuk egy hatalmas, ultinacionális cégnél van jól fizető állásunk?
Az első cikk nem is cikk igazán, hanem egy TED-talk, amelyben Matt Cutts, a Google egyik mérnöke beszél arról, ő hogyan rázta fel az életét. Nagy titok nincs igazából: minden hónapban kipróbált valami újat, amit aztán egész hónapban következetesen folytatott.

A listák ereje

Tennivalók listája, bevásárlólisták, csomagólós-listák, listákat listázó listák, kerek list, szögletes list, lyukas lista, listákkal teli az életünk. A következő Lifehacker írás áttekintést próbál nyújtani a  "to-do" listák, vagyis a teendő-listák történetésről, néhány hasznos tanáccsal kiegészítve.
Miért írunk listákat? Ki volt a leghíresebb lista-mániás? Mit gondol Umberto Eco a listákról? Hogyan tehetjük jobbá a listáinkat? Hogyan priorizálnak a Pentagonban? Ezekere a kérdésekre ad választ az alábbi cikk.

http://lifehacker.com/the-history-of-the-to-do-list-and-how-to-make-yours-mo-1480040981

A hajléktalan programozó

Leo Grand New York utcáin éli mindennapjait. Padokon alszik és egy bevásárlókocsiban hurcolja magával kevéske holmiját.
Patrick McConlogue egészen más életet él. Fiatal programozó, vállalkozó, aki nap mint nap ugyanazon a parkon keresztül jár be belvárosi irodájába, ahol naphosszat iPhone alkalmazásokat és weboldalakat fejleszt.
McConlogue minden reggel elment amellett a pad mellet, amelyen Leo Grand töltötte az ájszakáit. Egy napon McConlogue úgy döntött, megpróbál tenni valamit, hogy Grandon segítsen.
Odalépett hozzá, és választást ajánlott: ad neki 100 dollárt, vagy kap egy laptopot és megtanítja programozni. Grand az első meglepetés után a programozást választotta. Tudni akarod, hogy sült el a kísérlet? Olvasd tovább a Mashable cikkében:

Szólj hozzá!

Címkék: cikkajánló hajléktalan programozó 30 nap To-do

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr565685640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása